20 Haziran 2009 Cumartesi

"M.E.Y"In Seyir Defteri- Yedi Yaşam

--- Seven Pounds ( Yedi Yaşam)---


Yönetmen: Gabriele Muccino

Oyuncular: Will Smith, Woody Harrelson, Micheal Ealy, ...

Konu: Her şey yedi isimden oluşan bir listeyle başlıyor: Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner ve Emily Posa. Tek ortak noktaları, her birinin bir dönüm noktasına ulaşmış ve umutsuz derecede –maddi, manevi ya da tıbbi—yardıma muhtaç olmalarıdır.

Hiçbiri, Ben’in kefaret planını uygulamak için her birini teker teker seçtiğinden haberdar değildir. Ama hayat dolu bir kalp hastası olan Emily Rosa (Rosario Dawson), Ben’in olanaksız sandığı bir şey yaparak planın gidişatını değiştirir: Yakınlaştığı Ben’in dünyaya bakışını altüst eder.

Sonuç: 7.6 Puan... İzlenebilir Film... Güzel bir öykü olduğu yadsınamaz bir gerçek. Yedi kaybedilen dünya hayatı ve tersine kurtarılmaya çalışılan yedi hayat. Filmin özel ama sıradan konusundan öte Will Smith'in oyunculuğuna değinmek gerekiyor. Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness) filmiyle yakınlaştığı drama oyunculuğu yapısına bir artı puan daha ekleyerek dram- aksiyon film dengesini korumakta ısrarcı olan Smith; Hancock ve I'am Legend filmlerinden sonra bir drama ile yeniden karşımızda. Bu adam gerçekten de aranan bir adam oldu; rengine bakmadan Will Smith'i izleyin, çok kurcalamazsanız filmi seveceğinizden eminim...

Hiç yorum yok: