---Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar - He's Just Not That Into You ---

Yönetmen: Ken Kwapis

Senaryo: Greg Behrendt (Kitap), Liz Tuccillo (Kitap)

Oyuncular: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Scarlet Johansson, Justin Long, …

Konu: Bir telefonun başına oturmuş, daha önce sizi arayacağını söylemiş erkeğin geri aramasını mı bekliyorsunuz? Ya da kız arkadaşınızın artık sizinle niye uyumadığını anlayamıyor musunuz? Ya da belki ilişkinizde ileri adım atamıyorsunuz. Belki de sadece o kişi size göre değildir...

Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar” birbiriyle bağlantısız, 20’li 30’lu yaşlarında Baltimore’lu bir grup insanı konu alıyor. Söz konusu insanlar ilişki havuzunun sığ kısmından evlilik hayatının derin ve bulanık sularına doğru ilerlerken bir yandan karşı cinsin işaretlerini okumaya, bir yandan da “istisna yoktur” kuralına istisna oluşturmaya çalışıyorlar.

Sonuç: Güçlü bir ekibe sahibiz. Son dönem oyunculukları el altında bulundurup; romantik- komedi türüne ait filmimize hangi oyuncuları seçsek daha iyi olur sorusuna verilebilecek cevaplar için bir rüya takım oluştursanız; bu ekipten birçoğunu büyük ihtimal seçmek zorunda kalırdınız.

Ekip bu kadar büyük olunca; her oyuncunun suratını seyirciye gösterme isteğiniz size hikâye aşamasında zorluk çıkaracaktır. O yüzden yönetmen de bir miktar; didaktik belgesel türünden yardım almak zorunda kalmış. Filmin jenerik akışıyla birlikte; film kurmaca evreninin belgeselimsi bir havayla sonuç bulması seyircideki neden sorusuna cevap verebilmek için itici güç olabilecek bir ortam hazırlıyor.

Justin Long ve Jennifer Connelly; drama yapısına yüklenilmiş ağır sahnelerinin altından kalkabiliyorlar ki; diğer ünlüler de bu oyunculara eşlik ediyorlar. Oyunculuk dışında başka bir şeye değinmek de film açısından gayet zor. Canınız biraz flört teknikleri öğrenmek istiyorsa; bir takım öğretici semboller ile günlük ilişki hayatınıza yön vermek istiyorsanız izleyebilirsiniz. Muhteşem bir dramaturgi ile gözyaşları; ya da bol sırıtma ile dolu bir romantik komedi beklerseniz yanılırsınız. İşimiz vakit geçirmek ve flört sözlüğümüze yeni kelimeler yüklemekten başkası değil… Bu arada "İstisnalar kaideyi bozmaz!!!"

Mehmet Emin Yıldırım

meyproduction@gmail.com