20 Haziran 2009 Cumartesi

"M.E.Y"In Seyir Defteri- Outlander (Yabancı)

--- Outlander (Yabancı) ---

Yönetmen: Howard McCain

Oyuncular: James Caviezel (Tutku, Monte Cristo), Sophia Myles, Jack Huston, ...

Konu: Viking dönemidir. Bir kahraman olan Kainan'ın gemisi, İskandinav kıyılarına vurur. Büyük bir çarpışma yaşanmıştır ve sadece Kainan ve Moorwen olarak bilinen vahşi bir uzaylı yaratık dışında hayatta kimse kalmamıştır.

Moorwen kendine yapılanların öcünü almak için önüne gelen herşeyi yok ediyordur. Onu herşeyi yok etmeden önce ortadan kaldırmak için Kainan'ın Vikingler ile birlikte hareket etmesi gerekir.

Sonuç: Lotr'un yapımcısı Barrie Osborne'nun yapımcılığını yapdığı Outlander filmi bizi Viking dönemine götürüyor. Bilgisayar oyunlarında eski dönemlerde takılmak isteyen ( Age Of Empires, Diablo, Myth) uzay çağı, milenyum gibi tabirlerin ve içerisindeki aşmış teknolojik unsurların etkisinde kalmadan mızrak ve koruyucusu kalkanın altına sığınmayı sevenler için ideal bir film. Aksiyon filminin içinde silah bulununca baştan sona efekten oluşan film sahnelerini yakalamakta zorluk çekiyoruz. Film en önemli artısını barut bulunmadan önceki döneme konu babında sırtını dayayarak kazanıyor.

Silah ve kalkanın olduğu döneme; film başında kaybettiğimiz lazer ışınlı silahların eksikliğini hissederek giriyoruz. İşte kolaj burada başlıyor; eski dönemimize fazla abartılmadan farklı gezegenden süper güçlü bir yaratık giriyor ve biz savaşa başlıyoruz.

Outlander filmi; final aşamasındaki duygusal kopukluklara rağmen baştan sona ince düşünülmüş sahne tasarımları, ideal animasyonları ve atmosferin sunulması için seçilen renk birliği ile yüksek puanı hakediyor. Gidin sinemaya ve fantastik bir uzay macerası izleyin, yanınıza silah almayın lütfen...

Hiç yorum yok: