20 Haziran 2009 Cumartesi

"M.E.Y"In Seyir Defteri- Bangkok Dangerous (Zor Karar)

--- Bangkok Dangerous ( Zor Karar ) ---

Yönetmen: Oxide Pang Chun, Danny Pang (Çift Yumurta İkizi)

Oyuncular: Nicholas Cage, Shahkrit Yamnarm, ...

Konu: Soğuk kanlı, acımasız katil Joe (Nicholas Cage), Surat isimli bir suç patronunun 4 düşmanını öldürmek için Tayland'ın başkenti Bangkok’a gider. Bilmediği bu yerde kendine rehberlik etmesi için Kong (Shahkrit Yamnarm) adlı bir dolandırıcıyı bulur.

Görevini tamamladıktan sonra genç dolandırıcıyı öldürüp ardındaki tüm izleri yok etmeyi planlarken zaman ilerledikçe Kong’a akıl hocalığı yapmaya başlar. Bu süre içerisinde yerel bir dükkanda çalışan sağır ve dilsiz bir kıza da aşık olmuştur. Bankok’un ışıltılı güzelliği içinde planını hazırlarken, hayatında yaşadığı bu iki gelişmeyle varoluşunu sorgulamaya başlar. Öldürme zamanı geldiğindeyse, Joe katil kimliğinin dışında bir başka kimliğini de keşfedecektir.


Sonuç: En başta; Nicholas Cage'den daha farklı bir yüzünde bu filmde oynayabileceğini söyleyerek başlayalım söze. Karakterin sonradan dönüşümünü gerçekleştirdiği narin yapıyadaki adama Nicholas Cage'in seçilmesi normal görünebilir yalnız; bir suikastçi için çok temiz yüzlü bir başrol seçimi bu. Daha sert hatlı ve dik bir sırta sahip olan bir orta yaş daha etkili olabilecekti kanaatindeyim.

İşlenen konunun ve sert karakterin dönüş noktasının neresi olduğunu keşfetmeye çalışmak zaman kaybı yaratabilir. Çünkü akıl hocalığı yaptığı Kong'un ilham olması ile kendini net kararlarının dışında bulan Joe; bir de bunun üzerine çok güzel bir kıza bağlanması ile birlikte tüm geçmişini ve idealsiz hayatını sorgulamaya başlıyor ve dönüşümün tüm filmin geneline yayılması nedeniyle bu adam bunu yapar mı acaba sorusu otomatikman devre dışı kalıyor. Azılı bir katil de; insandır ve iki hatta üç genç için kendinden ve tüm geçmişinden vazgeçebilir. Zamanımız var yani...

Orta şiddette sarsılan bedeninize, biraz vakit geçireyim, sinema kültürüme yeni bir Nicholas Cage daha ekleyeyim diyorsanız buyrun. Tayland'da ne kadar çok hırsızlık oluyormuş diye düşünmeyin, izleyin.

Mehmet Emin Yıldırım

meyproduction@gmail.com

Hiç yorum yok: