--- Public Enemies (Halk Düşmanları) ---

Yönetmen: Michael Mann

Senaryo: Michael Mann, (Bryan Burrough- Kitap)

Oyuncular: Johnny Depp, Christian Bale, Billy Crudup, …

Konu: Suç draması Public Enemies’ın konusu Amerika’nın büyük bunalım yıllarında geçiyor. FBI ajanı Melvin Purvis (Christian Bale) o dönemin en ünlü suçluları John Dillinger (Johhny Depp), Baby Face Nelson ve Pretty Boy Floyd’u cezaevine tıkma çabası üzerinde odaklanıyor.

Sonuç: 7.2 Puan… Aksiyon yapısı; gerçekçilik üzerinden kurulmaya çalışılırsa izleyici ve yapımcı Hollywood kalkanı altında dahi bir takım zorluklarla karşılacaktır. Aksiyon, suç ve drama yapı üçlemesi ise ancak gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak yeterli etkiyi yakalayabilir. Belirli bir sistemi takip eden; bu tür bir karmaşık yapı; film tiplerini, seyirciyle kurduğu özdeşini dengede tutmalıdır yoksa ne genel seyirciyi ne de özel seyirciyi istediği kıvamda yakalayamayabilir.

Halk Düşmanları filmi; sinematografik sistemi, renk ve oyunculukları ve ayrıca hikâyeyi anlatışı yönünden özel seyirciye hitap etmektedir. Film izlemeyi seven ve salt aksiyon yapısını takip eden bir seyirci bu filmde çoğu zaman sıkılacaktır. Özel seyirci ise eğer dikkat edecek olursa; filmin her karesine yerleştirilmiş harika müzikler filmin düşen temposu nedeniyle sıkılacak olan genel izleyiciyi kaçırmamak için kullanılmıştır. Sanat gurubu çalışmasına en yüksek puanı veriyor; Michael Mann sempatizyanlarının filmi biraz daha özel izlemelerini tavsiye ediyor; filme gitme konusunda tercihi sizlere bırakıyorum…

Mehmet Emin Yıldırım

meyproduction@gmail.com