6 Temmuz 2009 Pazartesi

Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı--- 3D

--- Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı (Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs) ---

Yönetmen: Carlos Saldanha

Seslendirenler: John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah, …

Türkçe Seslendirme: Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer, Ayça Bingöl, Altan Erkekli, Yekta Kopan

Konu: Dinazorlar iniyor! Ice Age'in yeni filminde karşımıza dinazorlar çıkıyor. Kaplanlara, avcılara, eriyen buzullara kafa tutan kahramanlarımız bu sefer dinazorlarla karşı karşıya geliyor. Film dinazorların her zaman yaşadığını, buzun erimesiyle ortaya çıktıklarını öne sürüyor.

Filmin maskotu olan fare Scrat cevizinin peşine düşerek bizi yine gülmekten kıracağa benziyor. Kahramanlarımız Sid, Manny ve Diego'ya ikinci bölümde yer alan Ellie ve fareler, bu bölümde de eşlik ediyor.

Sonuç: 8.2 Puan… Hınzırlar yeniden iş başında. Macera bulmanız için çok uzaklara gitmenize gerek yok; yine o karlı yollarda gezinip yerin biraz altına indiğinizde gizli hazinelerle karşılaşacaksınız. Derin anlamda dostluk temasını ön koşul olarak karşımıza süren serinin bu şu anki son filmi her zamanki gibi her yaştan izleyiciye hitap etmeye devam ediyor.

Filmi 3D izliyor olmamız büyük değişikliklere yol açmasa da; bundan sonra vizyona girecek birçok filmin bu yeni gözlüklerle izlenecek olduğunu söylememiz gerek. Hangi boyutta izlerseniz izleyin; çok derin bir altyapı olmadan kurulan bir komedi- aksiyon yapısını keyifle seyrederek ailecek salondan tebessümle ayrılacağınız bir animasyon ile karşı karşıyayız. İyi seyirler…

Mehmet Emin Yıldırım

meyproduction@gmail.com