20 Haziran 2009 Cumartesi

"M.E.Y"In Seyir Defteri- He Was A Quiet Man (SıRadan Bir GüNdü)

--- He Was a Quiet Man (Sıradan Bir Gündü) ---


Yönetmen: Frank A. Cappello ( Timeline (Zaman Ötesi) )

Oyuncular: Christian Slater (Alone İn The Dark, Windtalkers) , John Gulager, Elisha Cuthbert, ...

Konu: Bob Maconel (Christian Slater) kötü bir gün geçirmektedir. Her zamanki 8 saatlik mesaisini kasvetli, gri kabininde, iş arkadaşları tarafından dışlanarak ve yaşadığı dünyadan tamamen kopuk hissederek geçirmektedir.

Bu berbat günde, kazara, potansiyel katillikten kahramanlığa geçer ve onu bugüne kadar hiç farketmemiş olan arzu nesnesi Venessa (Elisha Cuthbert)’nın hayatını kurtarır. Bu kahramanca davranışı onu monoton gerçekliğinden sürreal bir kasırgaya doğru çeker.

Sonuç: Enteresan. Fikrin ilginçliği ve gerçek ötesi öğelerin masalımsı bir tad ile sunulması seyir zevki yüksek bir esere parmak basmamıza neden oluyor. Paranoya temelimsi; git- gellerin açığa çıkmasını sağlamak amacıyla seçilen sinematografik unsurlar; her zaman bahsettiğimiz üzere öyküsel bütünlüğün biçim ile örtüşmesine olanak sağlıyor.

Başrol oyuncumuz ( C.S) fiziki özellikleri sayesinde hikayenin inanılabilirliğini arttırarak; başta bahsi geçen entrasan sözcüğüne adım atmamızı ve konformist hayatın iş dünyası abartı gerçeklerinin ne kadar yandaşı olduğuna inanmamızı olanaklı hale getiriyor.

Ben bu filmi beğendim; eğer öyküsel anlamda sinemada bir yenilik olanağı sunulabilseydi ve ismi aklınıza gelebilecek birçok paranoya temeline dayalı film; aktif mod dahilinde bulunmasaydı; bu kadar çok izleyici sinematografik hafızalarından çıkagelen kalıp düşünceleri sayesinde kendilerini üstün zeka kabul etmiyebilirlerdi। Hollywood şöyle der; “En iyi senarist; seyircisinin kendisini çok zeki sanmasını sağlayan senaristir.” Zekanızdan para kazanıyorlar beyler!!!


Hiç yorum yok: