---The Haunting in Connecticut (Lanetli Ev) ---

Yönetmen: Peter Cornwell

Oyuncular: Virginia Madsen, Kyle Gallner, Elias Koteas, Amanda Crew, …

Konu: İddiaya göre gerçek bir hikayeden yola çıkılan filmde, Amerika'nın Connecticut eyaletinde bir ailenin başına gelen paranormal olaylar anlatılır.

Campbell ailesi, kanser olan oğullarının tedavi gördüğü kliniğinin yakınlarında bir eve taşınırlar. Fakat Viktorya tarzı bu güzel evde, açıklanamayan doğaüstü güçlerin saldırısına uğrarlar.

Sonuç: Yüksek dozajda gerilimler yakalamamız zor gözüküyor artık. Lakin Splinter filminde olduğu gibi enterasan öyküler ve anlatımlar konusal bazda etkileyici olmaya çalışıyor ve az da olsa bizi etkilemeyi başarıyorlar. Bir çok lanet ve peri içeren ev ile karşılaşmıştık; bu sefer ki fark gerçek bir hikayeden yola çıkılması ve diğer lanetli evlere oranla daha tutarlı alt metinlere sahip olunması denilebilir.

Bu tarz; alemler arası Hristiyanizm içeren filmler dini öğelerini bilim ile birleştirmekte zorluk çekerken; bu yeni Lanetli Ev filmi geçişlerin algılayıcısı bir kanser hastası kullanarak alt metini doldurup işini aniden çıkıveren zombilere ve alt gerilimi sağlayan tüm senaryosal konuya sırt bağlıyor.

Yaz aylarında The Last House on The Left gelene kadar izlenebilecek; ya da çok boş vakit varsa göz atılabilecek; ya da yazın sinemaya mı gidilir en iyisi dvdsini izleyelim denilebilecek kadar orta halli bir film. Puan mı dersiniz 6.7…

Mehmet Emin Yıldırım

meyproduction@gmail.com