19 Haziran 2009 Cuma

"M.E.Y"In Seyir Defteri- Crank: High Voltage (TetikçI 2: YüKsek Gerilim)

--- Crank: High Voltage (Tetikçi 2: Yüksek Gerilim) ---

Yönetmen: Mark Neveldine, Brian Taylor

Oyuncular: Jason Statham, Amy Smart, David Carradine, …

Konu: Kendini tutsak tutanlardan tehlikeli bir şekilde kaçan Chev (Jason Statham), tekrar bir kovalamacanın içindedir. Bu kez karizmatik Meksika çete lideri El Huron’dan, ve Çin Suç Örgütü’nün başı olan 100 yaşındaki Poon Dong’dan kaçmaktadır ve kalbini çalanlardan intikamını alma peşindedir. Hayatta kalmak için her şeyin yapılabildiği Los Angeles şehrinde tekrar heyecan dolu bir macera başlar.

Sonuç: Ev tipi Süpermen. Yüksek gerilim altında; hızlı, küfürlü, kendi kurgusunda tutarlı, günlük izlenme deyimiyle tutarsız bir kahraman izliyoruz. Bazı dönemlerde bu tür filmleri izlemeyi seviyorum. Bizlere yüklediği “Sizler de yapabilirsiniz!” enerjisiyle her birimiz ayrı ayrı hayallerimiz için gaz topluyor, şikâyetleri kenara bırakıp sağa sola dalabilme gücü hissediyoruz. Hollywood işte bu tipleme ve tekrar kurma mekanizmasıyla absürd bir adamın absürd hikâyesini bize absürd bir anlatım tutarlılığıyla izletiyor.

Jason Statham için yazıldığı belli olan film; ilkindeki gibi ailecek izlenmeyi ve 18 yaş altı sınırını önümüze koyarak kişisel tür meraklılarını sinemaya davet ediyor. Absürd aksiyonları ve çevrimdışı seks öğelerini takmadan izleyebilecekler için ideal bir film. Kolay gelsin…

Mehmet Emin Yıldırım

meyproduction@gmail.com

Hiç yorum yok: