19 Haziran 2009 Cuma

"M.E.Y"In Seyir Defteri- TerminatöR: Kurtuluş



Yönetmen: McG

Görüntü Yönetmeni: Shane Hurlbut

Müzik: Danny Elfman

Oyuncular: Christian Bale, Anton Yelchin, Bryce Dallas Howard, Moon Bloodgood, …

Konu: Kıyamet Günü yaşandıktan sonra, 2018 yılındayız. Beklenildiği gibi makineler kontrolü ele geçirmiş ve geriye kalan bir grup insan Skynet'e ve ordularına karşı bir direniş başlatmıştır.

Direnişi örgütleyen John Connor'ın bu savaşı kazanabileceğine olan inancı Marcus Wright isminde bir yabancının ortaya çıkmasıyla sarsılır. En son bir hapishane hücresinde olduğunu hatırlayan Marcus'un gelecekten mi yoksa geçmişten mi geldiği sorusuyla kafaları karıştırmaktadır.

İkili, Skynet'in insanoğlunu tamamen ortadan kaldırabilecek son saldırısını engellemek amacıyla, Skynet'in operasyonlarının yapıldığı üsse doğru yola çıkıyorlar.

Sonuç: Terminatör serisi hikâyesel anlamda çok güçlü bir fantastik bilimkurgu temele sahiptir. Eski serilerinin beyinlerde oluşturduğu açılımları genişletmek için yeni bir film ile karşı karşı karşıyayız. Film temeliniz sağlam kurulunca işin neresinden tutarsanız tutun, nereye ne monte ederseniz edin tutarlı bir tümdengelim oluşturması olağan bir sonuçtur. İşte Matrix, Lotr gibi Terminatör’de yeni bir gözdeyle ve yeni açılımlarla karşımızda.

Arnold’un Terminatör 1 filmindeki haliyle karşımıza çıkması, T- 600 lerin çöpe atılması ve yeni T–800 lerin işleniyor olması size sezgisel bir nostalji yaşatacaktır. Hikâyeyi bilen veya bilmeyen için bu yaz izlenebilecek nadir Hollywood aksiyonlardan bir tanesi. Hem müziğini hem de robotlarını özlemişiz, biraz da Arnold'u...

Mehmet Emin Yıldırım

meyproduction@gmail.com

Hiç yorum yok: