19 Haziran 2009 Cuma

M.E.Y"In Seyir Defteri- Splinter (KıYmıK)

--- Splinter (Kıymık) ---

Yönetmen: Toby Wilkins

Oyuncular: Shea Whigham, Paulo Costanzo, Jill Wagner, …

Ödüller: Screamfest 2008 - Festival Trophy Ödülleri 'nde En İyi Görsel Efekt, En İyi Makyaj, En İyi Müzik, En İyi Kurgu, En İyi Yönetmen, En İyi Film seçilen Kıymık; Empire Magazine , The New York Times gibi önemli yerlerden iyi eleştiriler aldı.

Konu: Yıldönümlerini kutlamak için romantik bir hafta sonu geçirmek isteyen genç çift Polly ve Seth, ormana kamp yapmaya gider. Ama polisten kaçan bir tutuklu olan Dennis ve uyuşturucu bağımlısı kız arkadaşı Lacey tarafından rehin alınırlar.

Dennis'in amacı sadece onlardan yararlanıp polisten uzaklaşmak iken, gece yarısı bir otobanda insan kanıyla hayatta kalan bir ''şey''le karşı karşıya kalırlar. İnsanın içine girip yavaş yavaş hayat bitiren bu canlıdan kurtulmak için artık birlikte hareket etmek zorundadırlar.

Sonuç: Düşük bütçeli B tipi bir film. Hollywood düşük bütçeli filmlerini genellikle A tipi filmlere kaynak, oyuncu, senarist ve yönetmen yakalamak için sürdüre gelir. B tipi filmler paf takım gibidir; bir kere kendinizi bu tarafta gösterirseniz önünüz açılabilir; lakin yüz filme yakın filmi B tipi çekip yalnızca bu alanda kültleşme olanağınızda yok değildir.

Splinter filmi düşük bütçeli, tanıdık olmayan kamera önü ve teknik kadroyla çekilmiş bir B tipi filmdir. Hepimizin gözüne aşina, sinemada gösterildikten bir ay sonra televizyonlara alınan sıradan filmlere oranla daha gerçekçi, daha az kült ve ince düşünülmüş diyaloglara sahip bir film. Çok fazla abartmadan filmin izlenebilecek bir gerilim filmi olduğunu söyleyebilirim. Siz de çok fazla gerilim beklemeyin ama hikayesel düzenlemesine bir göz atın derim…

Mehmet Emin Yıldırım

meyproduction@gmail.com

Hiç yorum yok: