16 Ekim 2008 Perşembe

"M.E.Y"in Seyir Defteri-Film (Babil M.S.)

Babil M.S. - Babylon A.D.

Tür : Fantastik / Bilim Kurgu / Aksiyon
Yönetmen : Mathieu Kassovitz
Senaryo : Eric Besnard , Maurice G. Dantec (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Thierry Arbogast
Müzik : Atli Örvarsson
Yapım : 2008, ABD / Fransa , 101 dk.

Oyuncular


Vin Diesel (Toorop) , Michelle Yeoh (Soeur Rebecca) , Gérard Depardieu (Gorsky) , Joel Kirby (Dr. Newton) , Mark Strong (Finn) , Lambert Wilson (Dr. Arthur Darquandier) , Charlotte Rampling (Neolite Priestes

Antalya Migros Cinebonus 7.Salonda izledim filmi. Cep sinemaların, ses sistemlerine biraz alışmakta zorluk çekiyorum desem yeridir. Salonun bana göre sol tarafında kalan kolonlardan birkaç tanesinden ses gelmiyordu(bence).Fragmanlar devam ederken sol taraf hala ses olarak ortalıkta yoktu, film başlarında bu acayip ortama kulaklarım mı alıştı yoksa sol taraf aktif hala mı geldi bilemeyeceğim artık.

Her zaman ki gibi, ekurim sinema “duayen”i Özer’di(Özer Taşkıran).Bana D.S.İ lojmanlarından baskı sonucunda yemek ısmarlattıktan sonra, benim de ona zorla “Sinema” ısmarlatmam gerekiyordu ve ben de elimden geleni yaptım.

Filme başlamadan bir açıklama getiriyim, sinema kafesinden 5 milyona bir 333lük kutu meşrubat almak yerine genellikle aşağıdaki çok daha ucuz olan alışveriş merkezinden 2 Ytl ye 2 tane kutu meşrubatımızı alırız, kimin cebi boşsa ya da daha geniş ise ona zulamızı yapar içeri öyle sızarız. Büyük risk taşıyor denemenizi tavsiye etmemJ.Bu sefer kendimizce 3-5-2 dediğimiz bu sistem tutmadı, çünkü alışveriş merkezi kapalıydı, biz de tuvaletteki su ile idare edecektikJ,çünkü sinema kafesinde küçük su 1.5 milyondu. Su içmeden ve su da almadan filme girmek zorunda kaldık.

Film girişteki sahneleme, müzik ve Vin Diesel’in rolüne uygun makyajlama ile bizi etkisine aldı diyebilirim. Düşünün Özer dahi güzel bir filme benziyor diyebilmişti. Film kendini en kısa sürede anlattı, baş karekterimiz Trop’un perişan hali derken,Gorsky adlı çevrenin yasa dışı lideri,trop u özel bir görev için yanına çağırdı.Trop karizmatik tavırlarla görevi ve parayı kabul edip oradan uzaklaşınca,bizde görevinin Mesih olabilme potansiyeli taşıyan bebeklerin,bir 20’ lik genç kızın karnında bulunduğun ve görevin de Rusyadan Amerika ya kadar bu kızın yanındaki rahibe ile Trop tarafından taşınması olduğunu anlayıverdik.

Paranormal Araştırma yapalım film üzerinde;
Filmin kurgusu senaryo aşamasında tatmin uyandırırken, kullanılan montaj sırasında seyirciyi dinlendirmek yerine biraz filmden kopartıyoruz. Yüksek dozda aksiyon içermediğinden bu tür siyah ekranları gereksiz buluyoruz.3 Puan buradan alıyor.

“Vin Diesel” her zaman izlediğimiz iri kıyım aksiyon jönü olmaktan çıkıp biraz daha “sinema” işi yapıyor halde olduğunu söyleyebiliriz. (Mathieu Kassovitz) yönetmen abimiz iyi bir oyuncu yönetimi çıkarmış dahi diyebiliriz. Bayanlar ortalama oyunculukları ile Diesel’ a eşlik ediyorlar.3 Puan da buradan

Sahneleme, mekan tasarımı, atmosfer oluşturma, makyaj, filmin izlenebilitesi gayet başarılı…3 Puan buradan

Aksiyon sahnelerinin kopuk çekimleri,dar alanda kısa paslaşma şeklindeki sahneler,oyunculara değil de yalnızca montaja yüklendiği için -1.5 puan eksiltiyoruz….

Toplamda:7.5 PUAN.Gayet başarılı bir film.

Özerle her zaman ki gibi evimize dönüyoruz.Ben biraz sıkışmış haldeyim o yüzden acele ediyorum.:)Bir başka filmde görüşmek üzere.


Hiç yorum yok: