16 Ekim 2008 Perşembe

"İstiklal Marşı" ve "Şemdinli"

O zaman bulutlar daha bir yakın,daha bir grimsiydi sanki.Yıkılmış devletin az kalan guzide kişilikleri,istikballerine
şimdiki gibi yaşanası bir ortam kurma idealleri ile yanıp tutuşuyorlardı...Tarih; Yokluk içinde ki varlıkları,bir adım geri atmayacak kadar güçlü atılımları,yüzyılın askeri dehası önder "Atatük" ün büyük stratejik planları ile birleşerek, gayrı kimselerin aklının almadığı,sevdasını vatanına bağlamışların bir an bile tereddüt etmediği olaylar silsilesine tanıklık ediyordu,bu bir başlangıçtı sadece...

Durum yine aynı,vakit yine benzer dedeler,babalar.Garbın afakı çelik zırhla yeniden kaplanmış belli ki o zamandan daha da güçlü.Medeniyet dedikleri "Tek dişli Canavar" i güçlenerek etramızı kuşatmış.Hilal çatık çehseriyle bize bakıyor arada sırada ...

Korkmayın lakin; bu şafakların sancağı hala ayakta,"ezelden beri hür yaşamış" bu bedenler hala hür ve etrafındaki ne yaptığını bilmeyen "Çılgın"ların farkında.
Korkmayın sakın;
Bu cennet vatanın,bastığı her karış toprağının değerini bilecek ,alçakları,namahremleri mabedine uğratmayacak,sizin kadar büyük düşünen,ideallerinizin peşinden sizin kadar cesur koşabilecek "Arkadaş"larınız var.
"O zaman yükselerek arşa değsin başınız,her zaman ki "dalgalansın şafaklar gibi nazlı hilalimiz".Çünkü;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl...

"""Şemdinli'deki hain saldırıda hayatını kaybeden 15 "Şehit"imize Allah'tan rahmet,yakınlarına ise başsağlığı diliyorum."""

Hiç yorum yok: