7 Ocak 2012 Cumartesi

Donkişot Uzun Metraj Film (Feature Film)/ Mehmet Emin Yıldırım


Üç genç; Mert, Evren ve Ata işlerinden, ailerinden ya da sevgililerinden fırsat buldukça yaptıkları hafta sonu kaçamaklarından yeni bir tanesi için cumartesi sabahı yola çıkarlar. Planlarına göre gün içinde Antalya- Aspendos’u gezecek ve mekan üzerinde yeni fotoğraf aksesuarlarını deniyecekler, çok sevdikleri ağaçlıkta mangal yakacaklar ve son olarak akşam üzerinde Mert’in ailesine ait yazlık evde sabahlayacaklardır.
Nevi şahsına münhasır bu üç genç adam; doğal olarak her insanın zihninin arka köşelerine sakladığı arzularıyla yaşamaktadırlar. Bir tanesi keyfi bağımsızlığının sınırlarını zorlamakta, bir tanesi klasik ve rutin hayatına indirebileceği bir iddia kuponu darbesinin hayallerini kurmakta, sonuncusu da düzene soktuğunu sandığı maddi ve manevi dengesinin insan ilişkilerinde yüz üstüne çıkan problemleri ile uğraşmaktadır.
Tatil içerisinde vakit ilerledikçe, kafa ve bedensel anlamda dinlenme hayalleri üzerine kurulan bu haftasonu gezisi; birbirinden bağımsız gibi gözüken ama enteresan bir şekilde aynı dördüncü arkadaş ve mekanda birleşen özellikleri nedeniyle; yorucu birer kişisel sınav haline dönüşecektir.
Acaba bu masalımsı tatillerinde bu üç genç; her er kişinin gündelik hayatta yaptığı gibi aynı değirmeni taşlamaya çalışarak vakit mi kaybediyorlardır?
English: Three young men; Mert, Evren and Ata set off on Saturday morning for a holiday which they do for weekends when they get a chance from their jobs, families or their girlfriends. According to their plan, during the day they will visit Antalya- Aspendos to try out new photo equipments on this place and they will make barbecue in a grove where they like the most. Lastly, they will spend whole night in Mert’s family’s summerhouse.
These young men who apparently different from each other; they live with their desires which every human being hides in rear corners of their minds. One of them looks for taste of arbitrary independence in intoxicating alcoholic products. The other one lives with a dream that changing his routine life with a football betting coupon. Last one, he struggles with problems that occur in relationships because of his metarial and spiritual balance which he thought he regulates.
As the time pass in their holiday that base on dreams of resting in mentally and physical way, will turn out a tiring personal exam for each of them because of events that appear to be independent from each other but connect with the fourth friend and the place in an intersting way.
Could it be that, in this extraordinary vacation, these three young men is losing their time like every other person does in their daily life?
Filmin Facebook Sitesi: http://www.facebook.com/donkisotfilm

Hiç yorum yok: